Univerzális szakítógépek

Univerzális szakítógépek

Válassza a Barrus univerzális szakítógépeket a kiváló vizsgálati képességekért, költséghatékony teljes tulajdonlás mellett

A Barrus univerzális szakítógépei a piacvezető minőséget és modularitást testesítik meg, számos tartozékkal testreszabhatóak az Ön specifikus igényei szerint. Pontosságra és tartósságra tervezve, ezek az anyagvizsgáló gépek széles skálájú mechanikai teszteket végeznek a szakítástól a nyomó, és hajlító vizsgálatokon át az EN, ISO és ASTM szabványoknak megfelelően. Ideálisak mind a minőségellenőrzési, mind a kutatási alkalmazásokhoz, példátlan hatékonyságot és rugalmasságot kínálnak a nagy szilárdságú anyagok és fejlett kompozitok tesztelésében is 20 N-tól 5000 kN-ig terjedő erőtartományban.

Tapasztalja meg előnyös árazási modellünk egyértelmű előnyeit. A Barrusnál prémium, testreszabható vizsgálati megoldásokat kap prémium árazás nélkül.

Amikor befektet egy Barrus Univerzális Szakítógépbe, nem csak versenyképes áron kaphat egy magas színvonalú terméket, hanem hozzáférést kap az Ivoryhoz, a fejlett, saját szoftverünkhöz külön költségek nélkül.

Termékek

Barrus Red közepes terhelésű szakítógép

Barrus RED szakítógépek

Magas színvonalú funkciók és fejlett kialakítás, high-tech tartozékokkal különböző anyagvizsgálati alkalmazásokhoz alacsony, közepes és nagy erőtartományokban egyaránt, akár 5000 kN-ig.

Barrus Grey szakítógép költséghatékony és megbízható

Barrus Grey szakítógépek

Megbízható kialakítás, egy és kétoszlopos konfigurációkkal a sokoldalú, megbízható vizsgálatokhoz kis és közepes erőtartományokban, akár 100 kN határig.

háttérkép

Ivory anyagvizsgáló szoftver

A további költségek nélküli, integrált szoftver az Ivory program korlátlan konfigurálhatóságával, lehetővé téve az EN, ISO és ASTM szabványoknak való megfelelést néhány kattintással.

Galéria

Barrus extenzometer
Barrus Red univerzális szakítógép
szakítógép befogópofák
Barrus Grey univerzális szakítógép
A Barrus szakítógépek a funkcionalitás feláldozása nélkül helyezik előtérbe a biztonságot
Barrus Grey szakítógép költséghatékony és megbízható
Személyre szabott anyagvizsgálat a Barrus szakítógépeivel
Univerzális szakítógép jövőbiztos technológia
Növelje szakítógépei élettartamát modernizálással
Egyoszlopos szakítógép 5 N és 5 kN közötti erőkapacitás közül
Hogyan működik az univerzális szakítógép
Kisterhelésű Barrus Red szakítógép

Mi az az univerzális szakítógép?

Az univerzális szakítógépek, másnéven univerzális anyagvizsgáló gépek (Universal Testing Machine, UTM) számos mechanikai teszt elvégzésére alkalmasak, beleértve, de nem kizárólagosan a szakító-, nyomó-, hajlító- és nyírási teszteket. Ezek a rendszerek statikus gépeknek minősülnek. Egy tipikus UTM egy vagy több erőmérőcellából, gépkeretből, nyúlásmérőből, befogókból és más vizsgáló eszközökből illetve a vezérlő elektronikából áll, amit pedig egy speciális anyagvizsgáló szoftver irányít, amely megfelel a globális vizsgálati szabványoknak, mint például az EN, ISO és ASTM.

A szakítógépek nélkülözhetetlen eszközök a minőségellenőrzésben, valamint a kutatás-fejlesztésben az ipar különböző szektoraiban. Képesek ismételhetően tesztelni a különböző anyagokat, a fémtől és műanyagoktól a textíliákig és kerámiákig, így elengedhetetlen eszközök az anyagok szilárdságának, tartósságának és teljesítményének megértéséhez.

Hogyan működik egy univerzális szakítógép?

A fentebb megadott elemek mindegyike az adott vizsgálatokhoz személyre szabott kell legyen, hogy a vizsgáló programban beállított eljárást a szakítógép megfelelő pontossággal és ismételhetőséggel végezhesse el. A teszt előzetes eredményeit ismerve kell kiválasztani a gépkeretet, hogy annak terhelhetősége, méretei kellően nagyon legyenek a szükséges vizsgálatok végrehajtásához. A befogás, vagy más vizsgáló eszközök kiválasztása szintén kritikus feladat – ha a próbatest megcsúszik a vizsgálat során, értékelhetetlenek lesznek az eredmények!

Ha a műszer minden szempontból megfelel, a vezérlő program lefuttatása során a szakítógép felveszi a szükséges diagramot és kiszámítja a kívánt eredményeket.

Milyen teszteket végeznek az univerzális szakítógépeken?

Szakítóvizsgálat

A szakítóvizsgálat egy roncsolásos anyagvizsgálati eljárás, amely értékes adatokat szolgáltat egy anyag szakítószilárdságáról, folyáshatáráról és alakíthatóságáról. Ez a vizsgálat meghatározza azt az erőt, amelyre szükség van egy fém, kompozit vagy műanyag minta elszakításához, és méri hogy mennyit nyúlik a minta a törési pont eléréséig. Ezeknek a teszteknek az eredményei feszültség-alakváltozás görbéken vannak ábrázolva, amelyek kulcsfontosságúak a vizsgált anyag szakítási modulusának kiszámításához.

Nyomóvizsgálat, törő- roppantó vizsgálat

A nyomóvizsgálatok azt értékelik, hogyan reagál egy anyag az alkalmazott nyomóerőkre, és gyakran végzik univerzális szakítógéppel. Ezekben a tesztekben a minta – tipikusan kocka, henger alakú – nyomóerőknek van kitéve nyomólapok vagy speciális eszközök segítségével. A tesztelési folyamat során több anyagtulajdonságot mérnek és görbén ábrázolnak. A leggyakoribb tesztmódszerek és számított eredmények a préselési tesztek, rugóállandó a rugóteszteléshez.

Hajlítóvizsgálat

A hajlítási teszt, azt értékeli, hogy az anyagok hogyan reagálnak egyszerű kettő, három, vagy négypontos terhelési körülmények között. Ez a teszttípus különösen releváns a viszonylag nagy rugalmasságú anyagok, például polimerek, fa és kompozit anyagok esetében. Egy szabványos hárompontos hajlító vizsgálatnál a mintát egy univerzális szakítógépben helyezik el két támasztó bak között, majd egy harmadik idomon keresztül fentről terhelő erőt alkalmaznak a mintára, így meghajlítva azt.

Mire érdemes odafigyelnem egy univerzális szakítógép kiválasztásakor?

Barrus univerzális szakítógépei precíz méréseket végeznek

Pontosság

A pontosság elengedhetetlen ahhoz, hogy egy gép következetesen precíz méréseket tudjon végezni. A nagy felbontású rendszer és az érzékeny szenzorok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a vizsgálat során minden részletet rögzíteni lehessen.

Intuitív és felhasználóbarát szakítógép kezelőfelület

Könnyű kezelhetőség

Az intuitív kezelőfelület és a felhasználóbarát kialakítás létfontosságú. Ez nemcsak az új felhasználók számára csökkenti a tanulási folyamatot, hanem hatékony és hibamentes működést is biztosít.

szakítógép befogópofák

Megbízhatóság

A gépnek tartósnak kell lennie, minimális állásidővel és karbantartási igényekkel. Ez nem csak a fizikai tartósságára vonatkozik, hanem arra is, hogy a belső alkatrészek, például az érzékelők és a szoftverek hosszú időn keresztül hibátlanul működjenek.

Biztonságos szakítógép működés

Biztonság

A hardver végállások, az erő- és nyújtáskorlátozók és az egygombos működtetés kiemelkedő fontosságú összetevők mind az operátor, mind a berendezés biztonságának védelmében.

Univerzális szakítógép jövőbiztos technológia

Jövőbiztos technológia

A gépnek képesnek kell lennie arra, hogy a piaci fejlődéssel és a változó szabványos követelményekkel együtt fejlődjön.

Ajánlott iparágak

Autóipar

Acél- vagy műanyag szakítóvizsgálatok, ragasztószalagok minőségbiztosítása, rugóvizsgálatok amelyek megfelelnek az autóipar szigorú szabványainak.

Fémipar

Húzás-, nyomás-, hajlítás-, fáradás-, törés- és ütésállósági tesztek, nagy hangsúlyt fektetve a pontosságra és az EN, ISO és ASTM szabványoknak való megfelelésre.

Csomagolóipar

Papír- és műanyagcsomagolások tesztelése, a teljes polimer életciklus lefedésével, sokoldalú rendszerekkel.

Műanyagipar

Szakítóvizsgálatok, olvadékfolyás-index mérők (MFI) és ingaütközési tesztelő berendezések, szabványos Charpy és IZOD ütésállósági tesztekhez.

Logo

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Szeretné javítani anyagvizsgálati folyamatát?

Itt vagyunk, hogy segítsünk.

Vegye fel a kapcsolatot szakértő csapatunkkal azonnali támogatásért!